Omladinska škola

Omladinska škola je najznačajni deo organizacione strukture u klubu. Danas ona je ubedljivo najbrojnija u zemlji. U klubu trenira skoro 100 dece raznih uzrasnih kategorije. Rad se odvija u četiri sale u gradu: klupska sala u Pozorištu mladih, takmičarske grupe na Spensu i mlađe grupe u salama SRC Pardon na Novom Naselju i na Limanu.

Tajna uspeha u masovnosti od koje proizilaze i kasnije uspešni rezultati leži u velikoj posvećenosti i volonterizmu u promociji stonog tenisa po školama. Tako je klub još 2009. godine pokrenuo akciju „Vratimo stoni tenis u škole“ gde je poklonio više stonoteniskih stolova novosadskih školama i reketa. Rezultati se ogledaju ne samo u povećanom broju dece koji treniraju stoni tenis po novosadskim klubovima, već i u rezultatima koje postižu na školskim takmičenjima jer je do 2010. stoni tenis bio veoma malo zastupljen kao takmičarski školski sport u Novom Sadu.

Rad se odvija tako što najperspektivniji kadeti i juniori treniraju sa prvom ženskom ekipom i za njih je zadužen trener Imre Buš koji je ujedno i prvi saradnik glavnom treneru Đorđu Bošnjakoviću. Deneš Sentmartoni (bronzani sa juniorskog državnog 2016), Hunor Falb (kadetski prvak u parovima 2016) i Jovan Jockov (šampion Srbije u mlađim kadetima 2016) igraju na pozajmici za STK Egyseg gde su glavni favoriti za ulazak u Drugu saveznu ligu i čine najmlađi tim.

Najperspektivnije mlađe kadetkinje, kadetkinje i juniorke igraju na pozajmici, takođe, za STK Egyseg gde se „kale“ u Vojvođanskoj ligi sve do momente kada budu bile kadre za prvi tim. Kapiten ekipe je Sofija Vlajkov, tu su još i Danijela Mićin, Gabriela Frank, Evelin Palatinuš, Tamara Ignjić, Milena Kujović i Tea Manukov. Sve pomenute Novosađanke ponikle su u našem klubu, uz Tamaru Hinić i Sabinu Šurjan, juniorsku prvakinju Srbije iz 2016. i prvotimku koje predstavljaju doselekciju.

Preostali članovi omladinske škole nastupaju za STK Novi Sad u nižim ligama, a među njima izdvajamo Ivana Gagić, Uroša Vlajkova, Marka Lotinu, Bojana Stankovića, Mihajla Popovića, Luku Petkovića, Mihajla Peuraču, Marka Todorića koji čine juniorski i kadetski pogon. Pioniri čine najveći deo omladinske škole. Treninzi najmlađih 5 – 8 godina odvija se u večernjim časovima u klupskoj sali, nešto starijih po smenama shodno školi, a ukupno se radi u 9 grupa raspoređenih u 4 sale.

Ujedno, polaznici omladinske škole svakodnevno prikazuju društvenu odgovornost. Tako svake godine skupljaju loptice na državnom prvenstvu za osobe sa invaliditetom, učestvuju u promociji sporta kod ugruženih grupa, na manifestacija od značaja za društvo kao što su Dečija nedelja, Bejbi Egzit i sl.

STK Novi Sad organizuje i najmanje tri turnira godišnje: Svetosavski, Uskršnji i Novogodišnji u stonoteniskoj sali Spensa, što je jedna od najmasovnijih u regionu.