Kamp

Stonoteniski kamp za mlađe kategorije

Zlatibor, Sirogojno SC ’’Vivasport’’ 18.06. – 25.06.

Letnji kamp u Sirogojnu organizuje se već pet godina i danas važi za jedan od najboljih u regionu. Sportsko-rekreativni centar „Viva komplex“ poseduje vrhunske uslove. Sala, futing staza i restoran u krugu su od 30 metara gde nema saobraćaja. U vreme velikih vrućina u Sirogojnu je 10-15 stepeni niže. Hrana je isključivo domaće kuhinje. Postoje sale za zabavu u slobodno vreme, odnosno prostorije za analizu stručnog rada, organizaciju kreativnih i štafetnih vežbi i slično.

Stručni rad predvodi glavni trener Bošnjaković, bivši reprezentativac Jugoslavije i nosilac nacionalnog priznanja za zasluge u sportu, uz još troje proverenih trenera i pet sparing partnera (sadašnjih i bivših reprezentativaca) i naših igrača iz inostranstva Crepulju, Petkova, Subotića, Đorđa i Vladu Borčića.

– Trenira se u sali sa 10 stolova gde se koristi i robot. Svaki dan u kampu je programski i metodološki definisan. Obezbeđen je doktor i animator za sportske i novinarske radionice u slobodne vreme.

– Program 6.45 buđenje 7.05 futing 7.30 doručak 8.00 trening II grupe 10.30 trening I grupe 13.00 ručak 13.30 obavezni odmor (spavanje) 15.00 užina 15.30 trening II grupe 17.30 trening I grupe 19.45 večera, 20.15 slobodno vreme 22.00 priprema pred spavanje 22.30 povečerje

– Polaznici će biti selektirani po nivou znanja, a individualni plan stručnog rada shodno potrebama igre i mogućnostima za njegovo izvođenje; Grupa početnika (osnove tehnike, razvijanje koncepcije igre, tehnika kretanja, servis). Napredna grupa (akcenat na servisu i prijemu servisa, prva – druga lopta, raznovrsnost u igri, podsticanje kreativnosti, unapređenje motoričkih elemenata).

– Svaki igrač dobiće na kraju kampa sažete napomene o njegovoj igri i predlog vežbi za dalji rad koji bi mogli biti od koristi klupskim trenerima;

U kampu je strogo zabranjeno korišćenje mobilnog, izuzev nakon večere do povečerja (polaznici kampa su dužni da predaju aparate vođama grupa koji su za to vreme otvoreni za pozive roditelja ili trenera).

Broj polaznika kampa je ograničen na 36; termin kampa u fazi prijavljivanja polaznika može varirati dan ili dva gore ili dole (potvrda termina je dva meseca pre polaska), a u slučaju nedovoljnog broja, organizator kampa ima pravo otkaza pet dana od planiranog polaska;

Moguće su dodatne besplatne dnevne ekskurzije, a roditelji mogu da, poslednjeg dana kampa, kada je i ogledni turnir posete decu;

Prijave i informacije Dan Fracile 063/8-309-702, Slobodan Varjačić 069/-315-90-50

Cena kampa 195 evra za grupu početnika i 230e za naprednu grupu. Uplaćuje se na tekući račun organizatora 150-9001000053154-50 Banka Intesa u protivdinarskoj vrednosti na dan uplate. Avans od 55e je rezervaciju mesta (do 1. marta), uz još u 4 mesečne rate po 35e. U cenu aranžmana ulazi: 7 punih pansiona i sve propratne aktivnosti (sportske, rekreativne i zabavne aktivnosti, završni turnir sa svečanom večerom, uz dobijanje diploma i majica). Doplata za prevoz iz Novog Sada je 10 evra.

Sirogojno se nаlаzi u istočnom delu Zlаtiborа. Rаzvilo se oko crkve podignute početkom XIX vekа, а zаtim i oko škole, zаdruge, seoskih kаfаnа i pekаrа. Crkvа Svetog Petra i Svetog Pavla sаgrаđenа je 1821-ve godine i stаvljenа je pod zаštitu držаve. U njoj se čuvаju mnoge vrednosti, poput vrаtа u duborezu i više ikonа iz XIX vekа, а nа njenim zidovimа su upisаnа imenа izginulih rаtnikа iz Prvog svetskog rаtа. Područje Sirogojnа, kom pripаdаju i selа Drenovа, Željine, Trnаvа i Čičkovа, imа poprilično spomen-obeležjа iz Drugog svjetskog rаtа. Spomenik nа Vlаdаjаmа, bistа prote Milаnа Smiljаnićа, spomen pločа nа zgrаdi škole u Trnаvi u kojoj je učio nаrodni heroj Sаvo Jovаnović Sirogojno i rodnа kućа ovog herojа u Trnаvi sаmo su neki od njih. U Sirogojnu se nаlаzi i etno-selo. Muzej „Stаro selo“ pod vedrim nebom predstаvljа skupinu zlаtiborskih kućа i proprаtnih drvenih zgrаdа, skupljenih sа svih strаnа Zlаtiborа. Čuvene su i sirogojnske pletilje, čiji džemperi od ovčije vune se prodаju i u Evropi. Tokom sezone, ovde se orgаnizuju likovni, književni, muzički i drugi susreti, izložbe, predаvаnjа i letnje škole.

Objekat „VIVA SPORT“ nalazi se u zlatiborskom selu Sirogojno koje je smešteno na nadmorskoj visini od oko 950 metara gde se ukrštaju morska i kontinentalna klima takozvana „ruža vetrova“ koja veoma povoljno utiče na psihofizičko stanje organizma.

Sportsko rekreativni centar ,,Viva sport“ je površine 2.800m2, ceo kompleks prostire na 5ha. Samo je stotinak metara od lepo uređenog centra sela i okružen je „zelenim pojasom“, predivnom prirodom, blagim padinama i livadama koje su idealne za dečiju igru i zabavu kako leti tako i zimi. Sadržaji objekta su prilagođeni za decu predškolskog i školskog uzrasta koji pohađaju rekreativnu nastavu, sportske pripreme, ekskurzije, seminare, kongrese, etno večeri, organizovane prolazne ručkove i slično.

Objekat „Viva sport“ raspolaže sa:

– 150 ležaja (1/3,1/4,1/5 (duplex)) u sobama I kategorije koje su opremljene kupatilima sa tuš kabinama, TV

– Savremeno opremljenom kuhinjom

– Restoranom sa 150 mesta

– Kafanom sa 100 mesta, TV, ozvučenjem

– Dve savremeno opremljene učionice sa bibliotekom i 6 internet konekcija

– Klub diskotekom za dnevnu i večernju zabavu P-300m2 opremljenom sa video bimom, karaokama,                                                                          laserom i savremenim ozvučenjem

– Zatvorenom sportskom halom (košarka, rukomet, mali fudbal, odbojka, stoni tenis)

– Prodavnicom autentičnih suvenira zlatiborskoj kraja

– Otvorenim sportskim terenima i parkom sa rekvizitima za dečju zabavu

– Više o smeštaju na sajtu http://www.zlatibor.rs/vivasport

– Više o iskustvima u kampu kroz ilustracije i fotografije na facebook stranici i sajtu STK Novi Sad

Preuzmite PDF