Turniri Vesti

Državno prvenstvo: Nezapamćena dominacija

Stonoteniserke Novog Sada, poput prošle godine, ali i poput 2016, osvojile su sve što se može osvojiti na seniorskom državnom prvenstvu održanom u Zrenjaninu. Takva dominacija koja kontinuirano traje već četiri godine nikada nije zabeležena u istoriji ženskog stonog tenisa kod nas, ali i u regionu.

Prošle godine Aneta Maksuti, ove godine trostruka državna prvakinja je Sabina Šurjan. Uspeh je još veći jer je to učinila sa svega 18 godina pri čemu je najmlađi osvajač tripl krune u istoriji. Ako tome dodamo da je Šurjanova pre samo dva meseca odbranila i titulu na Top 12 seniorki, onda možemo reći da nosi naslov pobednice Duple krune na kvadrat.

STK Novi Sad pomera granice srpskog stonog tenisa. Da li verujete u podatak da je od poslednjih 20 titula, računajući državno u singlu, dublu i miksu, seniorski Top 12, uz seniorsko ekipno (Superliga Srbije), naš klub osvojio 18 titula. Dakle, dobro ste čuli. Osvojeno je 18 od 20 titula u poslednje četiri godine igračica STK Novi Sad. Nešto što je pitanje da li je ikada ostvareno i regionu, da ne kažemo u Evropi.

Osim titula, teško pobrojati i sve medalje pošto su neretko u finalima naše igračice. Tako je Sabina Šurjan u ultra zanimljivom meču za titulu savladala klupsku saigračicu Izabelu Lupulesku sa 4:3. Njih dve su dominantno osvojile i titulu u dublu, a Sabina se okitila i zlatom u mešovitim parovima sa Ilijom Majstorovićem iz zrenjaninskog Banata.

Sve u svemu, rezultati koji traju. Formula bez ijedne nepoznate. Formula koja traje.

„Budućnost je u našim rukama“

Szabina Surján suvereni #vladar seniorskim ping pongom u Srbiji‼️

“DUPLA KRUNA NA KVADRAT”

🏓 Poput 2016 i 2018 godine,…

Posted by STK Novi Sad on Sunday, March 3, 2019