Turniri Vesti

APV: Izabeli dupla kruna; Falb i Jockov vicešampioni

Izabela Lupulesku okitila se duplom krunom. Ona je osvojila titulu u singlu kod seniorki pobedivši u finalu Draganu Vignjević sa 3:0 u setovima, prethodno je nakon pet setova bila bolja od Anete Maksuti. Sabina Šurjan se, ovoga puta, morala zadovoljiti bronzom pošto je potpuno zasluženo bolja od nje bila Vignjevića. Naš dvojac Lupulesku – Šurjan je potvrdio primat u igri parova.

U mešovitom dublu samo je Šurjanova bila na postolju, zajedno sa Ilijom Majstorovićem, druga. Najmlađi seniorski dubl na pobedničkom postolju bili su naša Tijana Jokić (18) i Radmila Tominjak (15) koje su osvojile bronzu.

Najprijatnije iznenađenje ostvarili su Hunor Falb i ubedljivo najmlađi senior 15-godišnji Jovan Jockov koji su se dokopali srebra u igri muških parova kod seniora. Eliminisali su dva superligaška para Kostadinović – Bognar i Tepić – Strugarević. Na kraju su osvojili srebro, koje sija kao zlato. U finalu su pružili ruku Levajcu i Đilasu.

Inače, kada se ovome dodaju rezultati iz prvog takmičarskog dana na prvenstvu AP Vojvodine u svim uzrasnim kategorijama, dolazimo do statistike koja kaže da od 16 takmičara i takmičarki u 8 uzrasnih kategorija, stonoteniseri i stonoteniserke Novog Sada osvojile su 18 medalja. Izuzev u kategoriji kadetkinja, Novosađani su pobrojali odličja, a moglo je biti i mnogo sjajnijih jer su u nekoliko polufinalnih duela propustili čak i po pet meč lopti. Takođe, naši takmičari su neretko u svojim kategorijama među najmlađim, prosečno je STK Novi Sad verovatno najmlađi ili među najmlađim timovima učesnicima na pokrajinskom pojedinačnom prvenstvu.