Superliga Vesti

Pobedom nad B.Topolom, osigurali Jesenju titulu

Naše igračice nastavile su niz ne samo nepobedivosti, već i ubedljivih pobeda. Ovoga puta naš mladi trio, lišen pomoći Ruskinje Novikove, savladao je sjajan tim TSC-a iz Bačke Topole koji će biti jedan od rivala u borbi za šampionsku titulu. Izabela Lupulesku i Sabina Šurjan predvodile su naš tim do trijumfa sa maksimalnim učincima od po dve ostvarene partije. Tijana Jokić je propustila tri set lopte pri vođstvu od 1:0 u setovima protiv Eme Rečko koja je ponovo na iskustvo preokrenula i donela jedini poen domaćinu.

Naš tim odigrao je sjajno utakmicu imajući u vidu da su Šurjanova i Jokićeva praktično bile “uspavane” jer su samo dan i po ranije boravile na drugoj strani zemlje, te 12 dana živele u drugačijem bio ritmu pošto su nastupaje za Srbiju na Svetskom juniorskom prvenstvu u Australiji. Kada se tome dodaju i zdravstvene tegobe kapitena Izabele Lupulesku, jasno je da momentum nije bio najbolji, ali uprkos poteškoćama i zaista žestokom takmičarskom ritmu na svim frontovima, uz naporne treninge, naše mlade igračice pokazale su veliku ozbiljnost i to im se vratilo važnom pobedom kojom je Novi Sad osigurao jesenju titulu.

STK Novi Sad je na meču u Bačkoj Topoli uneo primedbu u Zapisnik koja se odnosi na dimenzije prostora za igru.

Uz dužno poštovanje prema ekipi TSC-a sva sreća pa Ruskinja Novikova nije bila u našem sastavu jer praktično ne bi ni smela zaigrati jer bi ugrozila svoju sigurnost pošto je odbrambena igračica, a dimenzije za igru su premale za taj stil igre. Samo tri metra od kraja stola do zida gde se nalazi i fizička prepreka bilo bi previše rizično za nju, ali i za ostale igračice čiji svedoci smo bili. Jednostavno, mi samo čitamo Propozicije takmičenja koje nismo mi doneli i koja nisu ista kao pre 30 ili više godina. Neko ko je smislio ta sportska Pravila, a to su Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, uvažavajući sportske standarde u svetu, je to učinio i zbog polularizacije sporta kako bi gledaoci i televizijske ekipe imali veći komfor, a isto tako i zbog bezbednosti svih učesnika, uostalom i zbog higijene. Ako određeni klub nema minimum minimuma od tih standarda, onda neka obaveste svoju Opštinu ili sportski savez koji su dužni da iznađu najbolja rešenja za klubove koji igraju najviši stepen takmičenja u Srbiji – kaže predsednik Skupštine u STK Novi Sad Predrag Ničić.

Blanka Rekecki – Izabela Lupulesku 2:3 (11:7, 9:11, 11:6, 13:15, 9:11)
Agneš Brindža – Sabina Šurjan 0:3 (4:11, 4:11, 6:11)
Ema Rečko – Tijana Jokić 3:1 (7:11, 14:12, 11:7, 11:6)
Blanka Rekecki – Sabina Šurjan 2:3 (11:7, 9:11, 8:11, 11:9, 7:11)
Ema Rečko – Izabela Lupulesku 0:3 (7:11, 5:11, 11:13)