Evropa Vesti

Veličanstveno: 3 medalje na Evropskom za mlade

Sa minulog Evropskog prvenstva za mlade održanog u rumunskom Klužu, naše stonoteniserke vraćaju se sa tri bronzana odličja. Dva puta se medaljom okitila najmlađa 15-ogodišnja Radmila Tominjak koja je u kadetskoj konkurenciji osvojila bronzu ekipno i u parovima sa saigračicom iz reprezntacije Rekom Bezeg.

Naš klupski dubl Sabina Šurjan i Tijana Jokić osvojile su bronzu u igri parova u juniorskoj konkurenciji, a mogle su još sjajnije odličje budući da su u polufinalu izgubile nakon pet setova i bukvalno poen ih je delio od finala.

Ostaje žal što je u pojedinačnoj konkurenciji prva nositeljka turnira Sabina Šurjan u četvrtfinalu, voljom žreba, išla na Kineskinju Ning, reprezentativku Azerbejdžana, koja je dominatno osvojila evropsku titulu. Koliko je Sabina zaslužila pobedničko postolje u singlu najbolje govori njen skoru u ekipnoj delu od 13 prema 1, takođe poraz od Kineskinje iz nemačkog tima, što praktično govori da je naša igračica izgubila samo od igrača iz Azije kojima je dozvoljeno da igraju za evropske zemlje, iako su njihove godine pod velikom misterijom!?