Turniri Vesti

Istorija se ponovila: Sva finala za naše igračice na državnom

Stonoteniserke Novog Sada osvojile su sve što se moglo osvojiti na državnom prvenstvu odigranom na Spensu. Razigravale su su između sebe za odličja, pa su se tako za titulu u singlu borile Aneta Maksuti i Sabina Šurjan, a pobedu je odnela Maksutijeva koja je turnir osvojila uz samo dva izgubljena seta.

Bronzom se okitila Viktorija Tružinski. I kod ženskih parova videli smo novosadsko finale. Maksuti i Tružinski, nekada treći dubl na svetskom juniorskom prvenstvu, slavio je nad pet godina mlađim saigračicama i juniorskim prvakinjama Šurjaovom i Jokićevom. Dominaciju na pobedničkim postoljima zaokružila je Maksutijeva u miksu sa Ivorom Katićem iz Ade, ujedno i njenim sparing partnerom.

– Presrećna sam. Osvojila sam trostruku državnu titulu. Nadam se da sam zaslužila povratak u A reprezentaciju jer najveća čast i obaveza je nositi grb Srbije – rekla je Aneta Maksuti.

Trener Đukić je blistao.

– Sve moje igračice odigrale su zaista na visokom nivou. Aneta je tokom oba dana briljirala. Videlo se da je imala veliki motiv da dokaže nesumljivi kvalitet. Okrećemo se Superligi gde je poznato da se borimo za titulu što je naš najvažniji cilj i sada je sve podređeno samo tome – izjavio je trener Novog Sada Branko Đukić.

Već danas Sabina Šurjan i Tijana Jokić putuju u Belorusiju na Evropsko prvenstvo za takmičarke uzrasta do 21 godine.