Evropa Vesti

ETTU CUP: Kineskinje prevelik zalogaj

Bivša dvostruka svetska prvakinja Ni Xialian i godinama najbolja igračica španske Primere Ting Ting bile su nepremostiva prepreka za naš oslabljeni tim koji je nastupio na prvom meču osmine finala.

Podsećamo, zbog učešća na Svetskom juniorskom prvenstvu u Italiji koje se poklopilo sa ETTU klupskim kalendarom, Novi Sad nije mogao da računa na standardne igračice Sabinu Šurjan i Tijanu Jokić.

Uprkos tome, otputovali smo u Vik nadomak Barselone kako bismo izvukli što povoljniji rezultat.

Viktorija Tružinski sjajno je odigrala protiv reprezentativke Španije Klaudije Kajmel i slavila sa 3:0 (14, 7, 6).

Ostale naše devojke Aneta Maksuti i debitantkinja za prvi tim Novog Sada Sofija Vlajkov nisu mogle protiv pomenutih Kineskinja.

Maksutijeva je, doduše, propustila priliku da osvoji treći set protiv Ting Ting u meču koji je najduže trajao i gde je Kineskinja pokazala specifičan stil po kome pored odbrane nekada i češće napada, i sve kažnjava.

 

 

Naše stonoteniserke izgubile su u Španiji od Girbaua sa 3:1 u prvom susretu osmine finala ETTU Kupa

Jedini poen donela je Truzsinszki Viktoria koja je protiv reprezentativke Španije slavila sa 3:0. Nažalost Aneta Maksuti i Sofija Vlajkov nisu mogle da se nose sa Kineskinjama Ting Ting i Lian Ni.

Revanš je 16.decembra (subota) u 18 časova kada se očekuje novi spektakl. Isti dan je i Novogodišnji turnir pri čemu nije nemoguće da bude i svih 600 gledalaca u stonoteniskoj sali SPENS.

Posted by STK Novi Sad on Sunday, November 26, 2017