Evropa Vesti

Fantastična Sabina Šurjan dvostruka šampionka ITTF Hungarian Opena

Naša stonoteniserka Sabina Šurjan na upravo završenom ITTF Hungarian Openu, jednom od najmasovnijih evropskih turnira, osvojila je duplu krunu. Pored dubla gde je do zlata stigla sa Izabelom Lupulesku, neprikosnovena je bila pojedinačno gde je u četiri od pet susreta ostvarila pobede bez izgubljenog seta, ostavivši dve Azijatkinje iza sebe.

U samom finalu ”počistila” je igračicu Hong Konga, Ving Se Čau, a o tome govore ubedljivih 4:0.

Takođe, zajedno sa saigračicama iz reprezentacije domogla se srebrne medalje u ekipnoj konkurenciji. Bolje od devojaka Srbije bile su stonoteniserke Kineskog Tajpeha.

Turnir u Mađarskoj okupio je gotovo 400 takmičara i takmičarki iz celog sveta, a važi za jedan od najkvalitetnijih turnira za mlade na starom kontinentu.

Ovim izuzetnim rezultatom Sabina je nastavila fantastičnu seriju rezultata na velikim međunarodnim turnirima i potvrdila da, kako STK Novi Sad, tako i reprezentacija Srbije, na nju ozbiljno mogu računati u godinama koje slede. Pažnja se sada usmerava ka trećem kolu ETTU Kupa, ali i ka Svetskom juniorskom prvenstvu gde će pored Šurjanove nastupati još jedna članica našeg kluba, Tijana Jokić.