Turniri Vesti

Furiozan početak sezone za Novosađanke

Prvi bodovni državni turnir A klase, Trofej STSV, koji se održao u Novom Sadu, fantastičnim nastupom obeležile su naše stonoteniserke Sabina Šurjan i Aneta Maksuti. Njih dve domogle su se finala i tako pokazale odličnu formu pred spektakl u Spensu, ali i najavile da će i u ovoj sezoni turniri na nacionalnom nivou biti u znaku žuto-plavih.

Bolja nakon iscrpljujućeg odmeravanja snaga u pet setova bila je Sabina, koja je u prethodnih mesec i po dana donela čak pet zlatnih medalja, kako sa međunarodnih, tako i sa domaćih takmičenja.

Nažalost, novosadski kvartet nije se našao na pobedničkom postolju jer su kapiten Viktorija Tružinski i Tijana Jokić takmičenje završile u četvrtfinalu. Kada je reč o našim muškarcima, sjajan debi u seniorskoj konkurenciji imali su Deneš Sentmartoni i Falb Hunor. Istini za volju, nisu ostvarili veliki rezutlat, ali su uspeli da prilično namuče reprezentativce kao što su Nikola Strugarević, Ivor Katić i Vladimir Radonjić.

Misli usmerene ka Evropi

Ono što predstoji igračicama našeg kluba jesu poslednje pripreme za drugo kolo ETTU Kupa u kome će borbu za treću fazu ovog elitnog takmičenja, uz nas kao domaćina, 28. i 29. oktobra na Spensu voditi grčki Sarises, belgijski Antverpen i predstavnik Španije, Arteas.

Fotke naših takmičara i takmičarki sa prvog bodovnog A turnira u sezoni i poznata lica našeg sporta

Posted by STK Novi Sad on Sunday, October 22, 2017