Klub Superliga Vesti

Kačar predao Fracileu ovlašćenje predsednika

Dosadašnji sportski direktor Stonoteniskog kluba Novi Sad Dan Fracile od juče je predsednik jednog od najuspešnijih ženskih sportskih kolektiva u zemlji.

Fracile je dobio poverenje članova Skupštine da u naredne četiri godine bude na čelu kluba, dok će predsednik najvišeg klupskog zakonodavnog tela biti Predrag Ničić.Dosadašnji predsednik, u dva mandata, Sreto Kačar rekao je da je vreme da mlađi ljudi preuzmu klub.

„Logičan izbor pao je na Dana Fracilea koji je, ne samo kao igrač dokazao vernost klubu, već i kao funkcioner. Mi stariji ostaćemo u Skupštini i sigurno je to da ćemo uvek biti tu da pomognemo“, rekao je Kačar.

Pobeda, pobeda…

U svečanom delu Skupštine, kapiten ekipe Viktorija Tružinski je u ime novog Upravnog odbora uručila plaketu članu kluba Zoranu Vučeviću za Neizmernu požrtvovanost, doprinos razvoju i afirmaciji kluba. Na plaketi su ukucane Vučevićeve prepoznatljive reči: “Devojke, imam da vam kažem samo tri reči – pobeda, pobeda, pobeda”, što je izazvalo oduševljenje prisutnih.

Fracileov predlog od pet članova Upravnog odbora delegati su jednoglasno usvojili, dok će naknadno biti kooptirana još dva. U UO su Vera Zorić (potpredsednik) dr Siniša Ljubić, dr Danijel Župić, Marko Vujatović i Mile Erceg. U Nadzornom odboru su Ljiljana Maširević, Joca Tipura i Nenad Lalić.

Ekipa mlada i ambiciozna

STK Novi Sad je promenio kompletan stručni štab, a u igračkom delu zadržana je okosnica tima.

„Nakon pet godina bilo je potrebno osveženje u trenerskom kadru. Zahvalni smo dosadašnjem šefu struke Đorđu Bošnjakoviću, njegovo znanje je dragoceno, pa će ubuduće biti savetnik za stručni rad. Umesto njega postavljen je Slobodan Stojanov, naš dugogodišnji selektor i trener, koji više od 20 godina radi u ženskom stonom tenisu i ima ogromno međunarodno iskustvo. Na njegovo insistiranje stručnom štabu je priključen dugogodišnji trener reprezentativnih selekcija Branko Đukić. Zajedno smo se složili da je najbolje da se zadrži okosnica tima – reprezentativke Maksuti, Tružinski i Šurjan, a da se njima priključi supertalentovana Tijana Jokić iz Vršca. Rezultatski ciljevi su isti kao i svih prethodnih godina“, najavio je Fracile.

„Pred nama je zadatak da sačuvamo stonoteniski brend koji smo gradili više od dve decenije. Imamo najbrojniju omladinsku školu u zemlji, najviše reprezentativaca. Jedini smo predstavnici u evropskim klupskim takmičenjima. Svi u klubu smo se složili s tim da, uprskos teškim vremenima, treba da igramo u Kupu Evrope, jer suština sporta je oprobati se sa najboljima“, rekao je novi predsednik Dan Fracile, zahvalivši se na ukazanom poverenju.

Skupštinu STK Novi Sad, po novom Statutu, čine 11 članova. To su: Predrag Ničić (predsednik), Sreto Kačar, Dan Fracile, Zoran Vučević, Slobodan Sremčev, Aleksandar Strajin, Vera Zorić, igračice Viktoria Tružinski i Aneta Maksuti, sportski stručnjak Đorđe Bošnjaković i novoizabrani sportski direktor Branko Đukić.