Mlađe kategorije Vesti

Sabina Šurjan pobednica juniorskog TOP 12

Naša stonoteniserka Sabina Šurjan pobednica je TOP 12 za juniorke. Ona je taj prestižni turnir osvojila ostvarivši 10 pobeda uz samo jedan poraz. Sabina je na putu do prvog mesta savladala sve tri svoje saigračice iz reprezentacije i to drugoplasiranu Izabelu Lupulesku sa 3:2, trećeplasiranu Tijanu Jokić sa 3:2 i sedmoplasiranu Draganu Vignjević sa 3:1.

Ovaj rezultat veoma raduje jer našu mladu stonoteniserku očekuju veliki izazovi ovog leta kao što je juniorsko EP u Portugalu.

– Jako sam srećna zbog osvajanja topa. Ove sezone sam imala dosta uspona i padova. Mislim da mogu dosta više da pružim i da se vratim na nivo igre kada sam bila treća kadetkinja u Evropi. Predstoji mi mnogo rada u narednom periodu. Sada se okrećem klupskim obavezama jer Novi Sad čeka plej of i borba za titulu – rekla je Šurjanova.

STK Novi Sad može da se pohvali i time da je na održanom TOP 12 turniru u konkurencijama devojaka i muškaraca imao najveći broj učesnika – 4. Preostali naši takmičari Deneš Sentmartoni i Falb Hunor osvojili su 11. i 12. mesto, dok je Tamara Hinić bila 9.

Rezultati:

Juniori
Juniorke