Turniri Vesti

Prvenstvo Srbije: Najviše medalja Novosađankama

Naše stonoteniserke učestvovale su na seniorskom prvenstvu Srbije u Vrnjačkoj Banji. Tradicija da se sa državnih turnira naše igračice vraćaju sa najvećim brojem odličja, nastavljena je i ovog puta, a četvrtu godinu za redom STK Novi Sad ima najmanje vicešampiona na pozivnim turnirima ili državnim prvenstvima.

Najsjajnije odličje i ove godine zasijalo je oko vrata Ane Žofije Fenjveši, koja je u paru sa Valentinom Nađ Nemedijem treću godinu za redom neprikosnovena u konkurenciji mešovitih parova. Sabina Šurjan, zajedno sa Izabelom Lupulesku, donela je još jednu zlatnu medalju za Novi Sad. Njih dve su bile najbolje u konkurenciji parova, gde su u finalu nadigrale naš tandem, Maksuti/Tružinski.

Aneta Maksuti i Sabina Šurjan bile su bronzane pojedinačno, jer su ih nakon dramatičnih mečeva u sedam setova zaustavile Andrea Todorović, odnosno, Dragana Vignjević. Takođe, bronzu u konkurenciji parova zaradile su Ana Žofia Fenjveši i Aleksandra Savić, kao i Aneta Maksuti sa Vladimirom Radonjićem i Viktorija Tružinski sa Markom Popovićem u miks dublu.

Ostaje žal za propuštenim prilikama u polufinalu pojedinačnog dela, gde je našim igračicama jako malo falilo da zakažu novosadsko finale, što bi predstavljalo vrhunac dominacije našeg kluba na turnirima STSS. Takođe, treba napomenuti da su žuto-plave briljirale prvog dana turnira, gde su, svaka u svojoj grupi, ostvarile maksimalan učinak i zauzele prvo mesto.